Szállítás 15050 Ft -tól ingyenes

Termékeink

A Mr. Bacteria (bioenzimes tisztítók) márkanevű termékeink ideálisak a teljes szennyvízrendszer és a zsírfogók védelmére. Karbantartják és védik az átfolyásokat, mivel nem bontják meg a gyártáskor használt anyagok szerkezetét, ahogy azt különböző vegyszerek teszik (szulfátok, klór stb.). Ezenkívül meghosszabbítják a teljes szennyvízrendszer a tisztítókban levő szűrők, tartályok és egyéb rendszerberendezések élettartamát.

Több mint 12 éve gyártunk baktériumkészítményeket, így tudjuk, hogy kiváló minőségű és valóban hatékony baktériumkeverékek előállításakor a készítmény bakteriális ereje (a termékben található baktériumok száma) nagyon fontos. Minél több baktériumot tartalmaz a készítmény, annál erősebb a bakteriális ereje. Ezért minden terméknél fel van tüntetve a baktériumszáma. Termékeink nagy mennyiségű baktériumot tartalmaznak, melyek hatékonyan megszüntetik a kellemetlen szagokat és szerves hulladékokat.

A baktériumkészítmények mikrobiológiai szempontból ártalmatlanok.

Mr. Bacteria készítmények 1 gramm- ban tartalmaznak:

12,4 . 109 tenyészthető,

9,6 . 109 mezofil és 

9,8 . 109 spóraképző baktériumokat.

Mr. Bacteria termékeink nem tartalmaznak coliform, fekális coliform baktériumokat, enterococcuszokat, penész- se élesztőgombákat.

A baktériumok 72%-a képes anaerob körülmények között (oxigén nélkül) növekedni.

A bakteriális enzimes készítmények a kiválasztott természetes baktériumkultúrák, enzimek és tápanyagok keveréke, amelyek erősítik és felgyorsítják a természetes biológiai lebontási folyamatait. A természetes környezetben a baktériumok és az enzimek (ezek nem élő katalizátorok, amelyek lebontják a makromolekulákat) fontos szerepet játszanak a szerves anyagok bomlásában.

A baktériumok olyan enzimeket termelnek, amelyek nélkülözhetetlen tápanyagforrások (jelen esetben a szerves hulladék) az anyagcseréhez és az élő szervezet további növekedéséhez szükséges energiához. Az enzimek az anyagcserében komplex vegyületeketegyszerűbbekre bontják le. Ez a lebomlás felgyorsítja a tápanyagforrás átalakulási folyamatát és olyan dózisokká átalakítja, amelyek könnyen emészthetők a baktériumok számára. Speciálisan kiválasztott baktériumok (amelyek szerves hulladékot tartalmaznak) hozzáadása után a vizes közegbe a baktérium spórák az alvó állapotból aktívvá válnak. Eközben specifikus enzimeket termelnek és a jelen lévő szerves hulladékot lebontják vagy megemésztik.

Az alkalmazott mikroorganizmusok exponenciális növekedésre képesek (számuk körülbelül harminc percenként megduplázódik). Ennek a bakteriális enzimaktivitásnak a melléktermékei a H2O és a CO2.

BAKTÉRIUMOK

A baktériumok a legelterjedtebb organizmuscsoport a világon. A talajban, vízben, levegőben a felszínen és a többsejtű szervezetekben is megtalálhatók. Kutatások szerint egyes fajok képesek túlélni űrben vagy vákuumban, akár a -270 fokos hőmérsékletben.

Az ún. spórás baktériumok életciklusukban spórákat képeznek, amelyek rezisztens nyugalmi formációk. Egyes baktériumok (Clostridiák, bacilusok) képesek endospórákat létrehozni, amelyek a sejt belsejében képződött különösen ellenálló spórák. Az endospórákban a baktériumok képesek nehézkörülmények között túlélni és később kedvezőbb körülmények között vegetatív sejtekr változnak.

A baktériumok enzimeket termelnek.

ENZIMEK

Az enzimek olyan egyszerű vagy komplex fehérjék (proteinek), amelyek a kémiai reakciók katalizátoraként szolgálnak, ugyanakkor meghatározzák a reakciók jellegét és gyorsaságát. Az összes enzimatikusreakció összegét, amelyben az anyagok és energiák átalakulnak a sejtekben és az élő organizmusokban metabolizmusnak nevezzük.

Az enzimek egyik nagyon fontos funkciója, amelytől az organizmusok élete és növekedése közvetlenül függ a komplex molekulákat kisebb láncokra lebontani, amelyeket az organizmusok képesek megemészteni. Ezáltal a további növekedésükhöz energiaforrássá válnak.

Bakteriális enzimkeverékek

A bakteriális enzimkeverékek speciálisan kiválasztott és megcélzott talajbaktériumok spóráinak és endoszpóráinak koncentrátumát jelenti, amelyek bizonyos kívánt tulajdonságokkal rendelkeznek. Képesek túlélni és szaporodni egy bizonyos pH-értékű környezetben, képesek egy bizonyos enzim termelését növelni stb. A EXPORT TEAM s.r.o. keverékeket magas mikroorganizmus-koncentráció jellemzi. Egyes koncentrátumokban 5×10 CTU / gramm keverék található (CFU - kolóniaképző egység).

Bizonyos keverék, vagy ezek kombinációi alkotjákaz alapját a kereskedelemben használt készítmények elkészítéséhez, amelyek összetételükkelbizonyos problémák gyakorlati megoldására, összpontosítanak, mint, például a zsírok lebontása adott környezetben, a trágya homogenizálása, az ammónia és a kellemetlen szagok csökkentése, a szennyvízkezelés, az ürülék lebomlása, eltömődött csövek tisztítása stb.

Miután a keveréket egy szerves hulladékot tartalmazó vizes közegbe jut, a spórák rövid idő alatt életre kelnek, specifikus enzimeket kezdenek termelni és megemésztik a jelen lévő szerves hulladékot. Az alkalmazott mikroorganizmusok exponenciálisan szaporodnak (20-30 percenként megduplázódnak). Ennek a bakteriális enzimaktivitásnak a melléktermékei a H2O és a CO2.

A Mr. Bacteria bakteriális enzimkeverékekben felhasznált baktériumtörzsek nem patogén törzsek. Kizárólag olyan talajbaktérium törzseket használunk, amelyeka természetben szabadon találhatók. Ezek a törzsek nincsenek semmilyen módon genetikailag módosítva.