Szállítás 15050 Ft -tól ingyenes

Néhány tipp a kerti tó tisztaságának és áttetszőségének fenntartására. Hallott már a baktériumokról? Kiválóan működnek!

Hogyan lehet könnyen és környezetbarátan karbantartani a kerti tavat, hogy tiszta, áttetsző vize legyen, halakkal, növényekkel és még a fürdés is biztonságos legyen benne? Be kell tartani néhány alapelvet, és a kerti tó vagy halastó ismét a kertje dísze lesz.

Az alapvető tényező, amely nélkül a tava soha nem lesz tiszta és áttetsző:

Minden tó pH értékének 6,5-7,7 között kell lennie!

A tava pH-értékét tájékoztató jelleggel lakmuszpapírral mérheti le. Ha a tó pH-ja nem ebben a tartományban van, soha nem fogja elérni a tó biológiai egyensúlyát, és soha nem lesz tiszta és áttetsző! A 6,5-7,7 közötti pH-nál létrejön a víz biológiai egyensúlya, ami olyan állapot, amikor a víz képes az öntisztításra (legalábbis részben). Sajnos, ma, amikor a szennyezés sokkal nagyobb, mint a múltban (foszfátok, nitritek és nitrátok a mezőkről, por és pollen a levegőből, savas eső, lehullott levelek, stb.) és a vizek már nem képesek az öntisztításra, tehát a tavakba vagy halastavakba baktériumokat kell rakni a szerves hulladék lebontása érdekében. Ezek a baktériumok megsokszorozzák a tóban vagy a halastóban lévő baktériumok számát, és így jelentősen növelik a tó baktérium erejét, ami könnyen megbirkózik a megnövekedett szerves hulladék tartalommal és lebontja azt. Ezzel jelentősen nő a tó tisztasága és áttetszősége, és újból a kertje éke lesz! A baktériumoknak köszönhetően egy év alatt akár 30 cm iszapot lehet eltávolítani a halastó aljáról!

Mr. Bacteria Bio-enzimes tisztítókat kerti TAVAKRA ITT vásárolhat

Hogyan működik?

Nagyon egyszerűen. A kerti tava kis mennyiségű baktériumot tartalmaz, amelyek elősegítik a szerves hulladék lebontását. A baktériumok hozzáadásával növeli a baktériumok számát a kerti tavában, és ezáltal jelentősen felgyorsítja a szerves hulladék lebomlását. A szerves hulladék (iszap) 90%-a szénből, oxigénből és hidrogénből áll, amelyek a vízben vegyületekként vannak jelen. Ezek a baktériumvegyületek folyamatosan egyszerűbbé és egyszerűbbekké bomlanak, amíg végül vízre (H2O) és széndioxidra (CO2) bontódnak, ahol a CO2 gáz formájában szabadul fel a levegőbe, a H2O pedig a tóban marad. Minden baktériumnak a szaporodáshoz foszforra is szüksége van, tehát a baktériumok hozzáadása csökkenti a tó foszfortartalmát is, ami sokkal könnyebbé teszi a biológiai egyensúly megteremtését a tóban! Ezenkívül megakadályozza velük a kékalgák képződését és szaporodását, amelyeknek a víz alacsony tápanyagtartalma miatt nincs élelmük.

A tóban található algafajták

A tóban leginkább kétféle algával találkozhatunk. Az egyik képviselői az egysejtű algák. Ezek az algák a vízben lévő szerves maradványokkal táplálkoznak, azaz haltakarmány meg nem emésztett maradványaival, halürülékkel, elhalt növényekkel, lehullott levelekkel, pollennel és porral. Az összes említett eset a tó szerves szennyeződésének növekedését okozza, és a tó alján szerves iszap formájában rakódik le. Minél több lesz a szerves szennyezés a tóban, annál gyorsabban fognak szaporodni az egysejtű algák, és a tó vize„zöld” lesz. Az egysejtű algáktól egyetlen módon tud megszabadulni, ha megszabadul a tó szerves szennyeződéseitől, amivel az egysejtű algák táplálkoznak. Ezt úgy érheti el, hogy baktériumokat ad a tavához, a Mr. Bacteria No. 3. Bioenzimes tisztító az Ön kerti tavához termékkel. A másik képviselői a fonalas algák. A fonalas algák a tó aljáról a felszín felé nőnek. A felszínen ún. zöld csomókat alakítanak. Elsősorban tiszta vízben fordulnak elő, mert a növekedéshez napfényre van szükségük. Ezek az algák olyan vízben is képesek élni, ahol nincs szerves szennyezés, ezért nagyon nehéz eltávolítani ezeket. Azt javasoljuk, ha lehetséges, mechanikusan távolítsa el őket (pl. gereblyével).

Szennyező tényezők

Számos problémás tényező befolyásolja a kerti tó vízminőségét és tisztaságát. Néhány befolyásolható, néhány előre meghatározott és alkalmazkodni kell hozzájuk.

A kerti tó vízmennyisége és területe:

Minél nagyobb a tó területe és a víz mélysége, annál stabilabb a tó tisztasága és annál könnyebb a tó karbantartása, mivel nincs olyan jelentős pH-érték változás, hőmérséklet és egyéb érték ingadozás, melyek nem kedveznek a tónak vagy halastónak.

Halak száma a kerti tóban:

Nagyobb halállomány esetén a tó nem győzi az öntisztítást és gyarapodni fog a szerves hulladék (iszapot) a tó alján. A kerti dísztavakhoz ideális választás hozzávetőleg. 100 gramm hal a tó egy köbméterére.

Halfajok és azok etetése:

A halakat nagyon kevés táplálékkal etesse, szinte mindig képesek élelmet találni a tóban. A táplálék túladagolásával a víz poshadni kezd.

A por, a pollen, a lehullott levelek stb. az egyik legnagyobb vízszennyezők, amelyek a vízben fokozatosan lebomlanak és növelik a tápanyagtartalmat - a cianobaktériumok élelmét.

A víz oxigénellátása a tóban

A párás hónapokban problémát jelenthet a víz oxigénellátása. Ezzel két súlyos probléma van! Az első probléma az oxigénhiány a halak számára, amelyek elkezdenek fulladni a vízben. A másik probléma az, hogy az alacsony oxigéntartalmú víz nem képes jól lebontani a tápanyagokat (szerves iszap) - elkezd bezöldülni (a víz tápanyagtartalma növekszik, a cianobaktériumok elkezdenek szaporodni)! A víz jó oxigénellátása a Mr. Bacteria No. 3. Bioenzimes tisztító az Ön kerti tavához termék folyamatos adagolásával biztosítható, a használatával garantált a vízben oldott min. 3 mg/l oxigén! Az oxigénellátáshoz hozzájárulnak a kiegészítő növények is, amelyek visszajuttatják az oxigént a vízbe és felszívják a halak által kilélegzett szén-dioxidot. A növények májustól júliusig a legszebbek a tóban.

A víz elpárolgását a tóból a forró nyári időben figyelemmel kell kísérni – a vízveszteséget a párolgással. Amikor a vízszint csökkenésekor, fontos, hogy kerti tömlővel folyamatosan vizet adjon a tóhoz. Folyamatosan, mert az új víznek időre van szüksége, hogy alkalmazkodjon a tó vízéhez. Jobb, ha többször kis adag vizet adunk a tóhoz, mint ha hosszú ideig hagyjuk a vízszintet csökkenni, majd egyszerre adjunk hozzá nagy mennyiségű friss vizet. Ez kevesebb problémát okoz az élő szervezetek számára.

Fürdés a tóban

Ha a kerti tavat fürdésre is használják, akkor nyugodtan használhatja a Mr. Bacteria No. 3. Bioenzimes tisztító az Ön kerti tavához terméket. 100%-ban természetes és teljesen környezetbarát termék.

Halfogyasztás

A Mr. Bacteria No. 3. Bioenzimes tisztító az Ön kerti tavához termék használata után a halak fogyaszthatók.

A készítményeket nem lehet túladagolni - a Mr. Bacteria No. 3. Bioenzimes tisztító az Ön kerti tavához termék teljesen ártalmatlan a növényekre, a halakra és az emberekre!

A bakteriális szerek és egyéb támogató intézkedések együttes használata a legjobb, leghatékonyabb és leginkább környezetbarát módszer a kerti tó tisztaságának és áttetszőségének megőrzésére.

Mr. Bacteria Bio-enzimes tisztítókat kerti TAVAKRA ITT vásárolhat

Bakteriális erő

Több, mint 15 éve foglalkozunk bakteriális termékek árusításával és tudjuk, hogy a készítmény bakteriális ereje (azaz a baktériumok száma, amelyet a termék tartalmaz) nagyon fontos a jó minőségű és valóban nagyon hatékony baktériumkeverékek előállításakor.

Ezzel garantáljuk, hogy termékeink extra nagy mennyiségű baktériumot tartalmaznak, amelyek nagyon hatékonyan segítik megszüntetni a szagot és lebontani a szerves hulladékot!

Mr. Bacteria Bio-enzimes tisztítókat kerti TAVAKRA ITT vásárolhat

 • Mr. Bacteria No. 1-14 a minőség jegye

  A weboldalunkon vásárolhat Mr. Bacteria termékeket a Mr. Bacteria No. 1-14. Az összes Mr. Bacteria termék a legjobb minőségűalapanyagokból készült, ami biztosítja a minőséget, magasan bakteriáliserőt és működést. A Mr. Bacteria termékek többezer elégedett vásárlóvalvan kipróbálva. Próbálja ki a termékeink minőségét és működését. Örülünk azelégedettségéért a termékeink használatával.

  Az Ön Mr. Bacteria e-shop csapata!

 • Miért Mr. Bacteria termékek

  • A termék eredetiségének garantálása
  • A legjobb minőségű alapanyagokból készítve
  • Magasan bakteriális koncentráció és hatékonyság
  • Szállítás 15050 Ft -tól ingyenes
  • Minden termékkínálat raktáron
  • Megrendelés elküldése 24 órán belül.
  • Többezer elégedett vásárló
 • Néhány tipp a kerti tó tisztaságának és áttetszőségének fenntartására. Hallott már a baktériumokról? Kiválóan működnek!

 • Hogyan komposztáljunk helyesen és használnuk a komposztgyorsítót?

 • Baktériumok és enzimek a szennyvíztartályba, a szennyvízülepítőbe, a házi szennyvíztisztítóba, a kerti tavakba ...

 • Hogyan szüntessük meg a szennyvíztartályok és szennyvízülepítők kellemetlen szagát?

 • A HÁZI SZENNYVÍZTISZTÍTÓ kellemetlen szagának MEGSZÜNTETÉSE?

 • Hogyan lehet megfelelően iszaptalanítani a tavat? Hallott már a baktériumokról?

 • Hogyan keltsük életre a tavat a teleltetés után

 • Próbáljon ki két biztos tippet a szennyvíztartály és a szennyvízülepítő karbantartására