Szállítás 15050 Ft -tól ingyenes

Hogyan keltsük életre a tavat a teleltetés után

Annak érdekében, hogy a tó a teljes szépségében pompázzon, hogy a halak és a növények számára megfelelő körülményeket biztosítsunk, tavasszal gondoskodni kell róla. Ezért adunk néhány tanácsot a tó életre keltésére a teleltetés után.

A tó tisztítása

Noha a tó felszínén a víz megfagy, a tóban nem minden fagy meg. A halak egész télen hulladékot termelnek, a szerves anyagok (falevelek stb.) folyamatosan bomlanak, és a szél más szennyeződéseket is hoz a tóba. Ezért tavasszal a tavat ki kell tisztítani és meg kell szabadulni az alján lévő szerves szennyeződésektől (falevelek, halürülék...). Használhat iszapporszívót, azonban sokkal egyszerűbb baktériumkészítményeket alkalmazni, amelyek jelentősen csökkentik a tó alján lévő szerves lerakódások mennyiségét, és a víz az egész vízoszlopban áttetszővé válik.

A tó tisztításához hozzátartozik a víz cseréje is. Tudni kell, hogy nem jó az összes vizet egyszerre kicserélni. Megbontanánk vele a tó egyensúlyát és a biológiai folyamatokat. A legjobb, ha a víz 50%-át cseréli ki és ezt az mennyiséget ugyanolyan mennyiségű, ugyanolyan hőmérsékletű vízzel tölti fel, ám a víz nem tartalmazhat klórt vagy nehézfémeket (vigyázzon a réz ereszcsatornával - az ezen lefolyó víz semmiképpen sem való a tóba).

Vízinövények

Miután az utolsó jégdarabok is felolvadtak a tóban, ideje ellenőrizni a vízinövényeket és gondoskodni róluk. A tóban telelő növényeknél (füvek, gyékény...) vigyáznunk kell, hogy leveleik ne maradjanak a vízfelszín alatt, mert rothadni kezdhetnek. Ezért a növényeket közvetlenül a felszín felett vágjuk le. Ellenőrizze a tavirózsákat is, hogy megbizonyosodjon arról, hogy semmi sem akadályozza őket a növekedésben, hogy gond nélkül viselték a teleltetést. A hideg helyiségben telelő növényeket vissza lehet vinni a tóba. Gondolni kell azonban a kisebb fagyokra, amelyek még mindig előfordulhatnak.

Mr. Bacteria Bio-enzimes tisztítókat kerti TAVAKRA ITT vásárolhat

Halak

A legnehezebb dolguk tavasszal a halaknak van. A szervezetük a tél folyamán legyengült és a különféle betegségekre hajlamosabbak. A legnagyobb veszélyt az élősködők, a vírusok és a baktériumok jelentik. A tavaszi vírusos fertőzések szintén kellemetlenek. Ezért a halaknak egy olyan termék segítségre van szükségük, amely javítja az immunitásukat, segít jobban ellenállni a betegségeknek és a kártevőknek, valamint segíti az emésztési ciklusukat. A Mr. Bacteria bioenzimes tisztító az Ön kerti tavához termékek a kórokozók támadásainak megelőzéseként szolgálnak, továbbá megakadályozzák a tavaszi vírusos fertőzéseket, kezelik a halak fertőző betegségeit és segítik a megfelelő emésztési ciklusukat. A termékeket javasolt az egész év folyamán használni, mivel elősegítik a halakat a megfelelő életmódját, növelik a védekezőképességüket és elnyomják az anyagcsere-rendellenességek előfordulását.

A tavasz beköszönte után a halakat tanácsos kis adagokban elkezdeni etetni, amikor a víz eléri a 10–12 fokot, vagyis amikor fokozatosan beindul a halak emésztése. Ebben az időszakban a halaknak nyugalomra van szükségük, nem tesz jót nekik a stressz - például szákkal kifogni őket.

Indítsa be a szűrőberendezést

Az alaposan kitisztított szűrőberendezést és az egyéb technológiákat csak akkor lehet a tóba telepíteni, ha már nem fenyegetnek talajmenti fagyok. Fontos az összes tömítés és tömlő ellenőrzése, hogy elkerülje a felesleges vízveszteséget.

Ha minden fenti lépést elvégezett, tanácsos a tavat a megfelelően beindítani. A Mr. Bacteria bioenzimes tisztító az Ön kerti tavához termékek használatával biztosíthatja a természetes folyamatok beindítását a tavasz beálltával, megszüntetheti a tó alján található szerves lerakódásokat, eltávolíthatja az iszapot, az algákat, a cianobaktériumokat és a nem kívánt foszfort, áteresztővé teheti a szűrőket és növelheti a víz oldott oxigéntartalmát, amely a laktobaktériumokkal együtt megfelelő feltételeket teremt az tó ökoszisztéma számára.

Minden vízi organizmusnak (halak, növények, mikroorganizmusok) némi időre van szüksége a kölcsönös szimbiózis eléréséhez. Ezért némi türelemre van szükség, mielőtt a tó és az élet benne állandósul.

Mr. Bacteria Bio-enzimes tisztítókat kerti TAVAKRA ITT vásárolhat

  • Mr. Bacteria No. 1-14 a minőség jegye

    A weboldalunkon vásárolhat Mr. Bacteria termékeket a Mr. Bacteria No. 1-14. Az összes Mr. Bacteria termék a legjobb minőségűalapanyagokból készült, ami biztosítja a minőséget, magasan bakteriáliserőt és működést. A Mr. Bacteria termékek többezer elégedett vásárlóvalvan kipróbálva. Próbálja ki a termékeink minőségét és működését. Örülünk azelégedettségéért a termékeink használatával.

    Az Ön Mr. Bacteria e-shop csapata!

  • Miért Mr. Bacteria termékek

    • A termék eredetiségének garantálása
    • A legjobb minőségű alapanyagokból készítve
    • Magasan bakteriális koncentráció és hatékonyság
    • Szállítás 15050 Ft -tól ingyenes
    • Minden termékkínálat raktáron
    • Megrendelés elküldése 24 órán belül.
    • Többezer elégedett vásárló
  • Néhány tipp a kerti tó tisztaságának és áttetszőségének fenntartására. Hallott már a baktériumokról? Kiválóan működnek!

  • Hogyan komposztáljunk helyesen és használnuk a komposztgyorsítót?

  • Baktériumok és enzimek a szennyvíztartályba, a szennyvízülepítőbe, a házi szennyvíztisztítóba, a kerti tavakba ...

  • Hogyan szüntessük meg a szennyvíztartályok és szennyvízülepítők kellemetlen szagát?

  • A HÁZI SZENNYVÍZTISZTÍTÓ kellemetlen szagának MEGSZÜNTETÉSE?

  • Hogyan lehet megfelelően iszaptalanítani a tavat? Hallott már a baktériumokról?

  • Hogyan keltsük életre a tavat a teleltetés után

  • Próbáljon ki két biztos tippet a szennyvíztartály és a szennyvízülepítő karbantartására