Szállítás 15050 Ft -tól ingyenes

Baktériumok és enzimek a szennyvíztartályba, a szennyvízülepítőbe, a házi szennyvíztisztítóba, a kerti tavakba ...

A bakteriális enzimatikus termékek kiválasztott természetes baktériumkultúrák, enzimek és tápanyagok keveréke, amelyek erősítik és felgyorsítják a természetes biológiai lebontási folyamatokat, azaz a szerves vegyületek bomlását. A természetes környezetben mind a baktériumoknak, mind az enzimeknek fontos szerepe van a szerves anyagok lebontásában és bomlásában.

A  szennyvíztartályba, a szennyvízülepítőbe, a házi szennyvíztisztítóba, a kerti tavakba használt baktériumok:

Viszonylag rövid idő alatt (körülbelül 15 perc alatt), miután a baktériumok egy szerves hulladékot tartalmazó vizes közegbe kerülnek, a baktériumok nyugalmi állapotból aktívvá válnak, miközben specifikus enzimeket termelnek, és bomlasztani kezdik vagy elbontják a szerves hulladékot.

Az alkalmazott baktériumok képesek exponenciális növekedésre (számuk körülbelül harminc percenként megduplázódik). Ennek a bakteriális enzimatikus tevékenységnek a melléktermékei a H2O és a CO2.

Ne feledje, hogy a baktériumkészítmény ereje mindig a benne lévő baktériumok számától függ!

Mr. Bacteria Bio-enzimes tisztítókat szennyvíztartályokra, COV-ra vagy kerti tavakra ITT vásárolhat

Enzimek:

A baktériumok enzimeket termelnek. Az enzimek speciális fehérjékből állnak, és pótolhatatlanok abban, hogy az élő szervezet további növekedéséhez szükséges a tápanyagforrást energiává metabolizálják (a baktériumoknak enzimekre van szükségük, hogy képesek legyenek megemészteni a tápanyagokat és energiává alakítani azokat a további baktériumok növekedése érdekében - hasonlóan az emberi gyomorhoz, ahol az ételt szintén energiává alakítják). Az enzimek tehát a tápanyagok (bakteriális ételek) energiává történő átalakításának eszközei, amelyekben az összetett vegyületek egyszerűbbé bomlanak le. Ez a lebomlás felgyorsítja a tápanyagforrás (széklet) átalakítását a baktériumok számára elérhető és könnyen emészthető adagokká.

A baktérium és az enzim közötti különbséget a következő példában el lehet képzelni:

1) Adjon egy kocka vajat egy tál vízhez. Ha csak enzimeket adnak az edénybe, a vaj feloldódik. Az enzimek eltávolítása után azonban a vaj újból összeáll vajkockává.

2) Adjon egy kocka vajat egy tál vízhez. Amikor baktériumokat adnak hozzá, amelyek szintén enzimeket termelnek, a vajkocka feloldódik, és a baktériumok vízre és széndioxidra bontják azt. A baktériumok és az enzimek eltávolítása után a tálban csak a víz marad. A baktériumok az enzimek segítségével a vajat vízre és CO2-ra bontják.

Így az enzimek a szennyvíztartályban és a házi szennyvíztisztítóban lévő széklet cseppfolyósítására szolgálnak. Nem képesek a széklet vízre és CO2-ra bontani. Ezenkívül a kellemetlen szagokat sem távolítják el a szennyvíztartályból vagy a házi szennyvíztisztítóból.

A szennyvíztartályban és a házi szennyvíztisztítóban lévő az anyagok megfelelő bomlása és lebontása érdekében fontos, hogy olyan baktériumokat alkalmazzunk, amelyek olyan enzimeket termelnek, amelyek hatékonyan képesek lebontani a szerves anyagokat (széklet) vízre és CO2-re. Nagyon fontos a baktériumok megfelelő aránya, amelyek elsősorban a következő enzimeket termelik: celluláz, amiláz, proteáz, lipáz, ureáz, xiláz és észterek

Celluláz - bioenzimek komplexe, amely képes lebontani a cellulózt - toalettpapír

Amiláz - keményítőtartalmú szerves vegyületeket és szénhidrogéneket lebontó bioenzimek komplexe - ásványolaj-anyagok

Proteáz - egy olyan bioenzim komplexe, amely képes különféle fehérjék (proteinek) - halott szövetek lebontására

Lipázok - bioenzimek komplexee, amelyeket zsírok és növényi olajok - olajok lebontására használnak

Ureáz - a karbamidot lebontó bioenzimek komplexe

Xiláz - bioenzimek komplexe, amelyek bontják a növényi anyagokat

Észterek - a bioenzimek komplexe, amely képes lebontani a zsírokat - zsírok

A felhasznált baktériumokat nem szabad genetikailag módosítani vagy megváltoztatni. A természetben is fellelhetők (a talajban és vízben megtalálhatók). Semmilyen körülmények között nem tartalmazhatnak Coliform baktériumokat, széklet Coliform baktériumokat, Enterococcusokat, penészgombákat és élesztőket. Gondosan ki kell választani őket, mert az emberek és a környezet számára a következő feltételeket kell teljesítenie:

- biztonságos, stabil, nem patogén és nem mérgező

- választható (képes növekedni oxigén jelenlétében vagy hiányában)

- erős enzimek termelője, nem tartalmaznak szalmonellát vagy listeriát

 

A baktériumkészítmények használatának fő előnyei:

- a növényi és állati zsírok ártalmatlanítása

- a BOD, KOI, NL, NEL és az ammónia jelentős csökkentése

- szilárd anyagok és oldott anyagok ártalmatlanítása a mosogatókban

- bármilyen típusú nitrátok ártalmatlanítása

- jelentősen csökkenti a szagok képződését.

Mr. Bacteria Bio-enzimes tisztítókat szennyvíztartályokra, COV-ra vagy kerti tavakra ITT vásárolhat

Bakteriális keverékek:

A baktériumkeverék kifejezés a natív talajbaktériumok speciálisan kiválasztott és célzottan tenyésztett törzseinek spóráinak és endospóráinak koncentrátumát jelenti, amelyek bizonyos kívánt tulajdonságokkal rendelkeznek, például az a képesség, hogy túléljen és szaporodjon egy bizonyos pH-értékű környezetben, képes növelni egy bizonyos enzim termelését stb. Az általunk által használt keverékeket magas baktériumkoncentráció jellemzi.

Az egyes keverékek vagy ezek csoportosítása képezik a kereskedelemben használt végső készítmények az alapját, amelyek összetételük alapján egyes speciális problémák, például a zsírok lebontása egy adott környezetben, a hígtrágya homogenizálása, az ammónia és a szagszintek csökkentése általában, a szennyvíztisztítás, a ürülék (széklet) bomlása, eltömődött csövek átjárhatósága stb.

Miután a keveréket egy szerves hulladékot tartalmazó vizes közegbe juttattuk, a spórák rövid időn belül életre kelnek, specifikus enzimeket termelnek és a jelen lévő szerves hulladékot elfogyasztják. Az alkalmazott mikroorganizmusok exponenciálisan szaporodnak (20-30 percenként megduplázódnak). Ennek a bakteriális enzimatikus tevékenységnek a melléktermékei a H2O és a CO2.

Hangsúlyozni kell, hogy a baktériumkeverékekben felhasznált baktériumtörzseknek nem patogén törzseknek kell lenniük, és hogy mindig kizárólag a természetben szabadon megtalálható talajbaktériumok törzsei, amelyeket egy adott képességük miatt választottak ki. Ezek a törzsek nincsenek genetikailag módosítva.

Ne feledje azt sem, hogy a baktériumkészítmény erőssége mindig a benne lévő baktériumok számától függ! Csak minőségi terméket vásároljon és akkor Ön is, valamint a szennyvíztartálya, a házi szennyvíztisztítója vagy tava is elégedett lesz.

Mr. Bacteria Bio-enzimes tisztítókat szennyvíztartályokra, COV-ra vagy kerti tavakra ITT vásárolhat

 

  • Mr. Bacteria No. 1-14 a minőség jegye

    A weboldalunkon vásárolhat Mr. Bacteria termékeket a Mr. Bacteria No. 1-14. Az összes Mr. Bacteria termék a legjobb minőségűalapanyagokból készült, ami biztosítja a minőséget, magasan bakteriáliserőt és működést. A Mr. Bacteria termékek többezer elégedett vásárlóvalvan kipróbálva. Próbálja ki a termékeink minőségét és működését. Örülünk azelégedettségéért a termékeink használatával.

    Az Ön Mr. Bacteria e-shop csapata!

  • Miért Mr. Bacteria termékek

    • A termék eredetiségének garantálása
    • A legjobb minőségű alapanyagokból készítve
    • Magasan bakteriális koncentráció és hatékonyság
    • Szállítás 15050 Ft -tól ingyenes
    • Minden termékkínálat raktáron
    • Megrendelés elküldése 24 órán belül.
    • Többezer elégedett vásárló
  • Néhány tipp a kerti tó tisztaságának és áttetszőségének fenntartására. Hallott már a baktériumokról? Kiválóan működnek!

  • Hogyan komposztáljunk helyesen és használnuk a komposztgyorsítót?

  • Baktériumok és enzimek a szennyvíztartályba, a szennyvízülepítőbe, a házi szennyvíztisztítóba, a kerti tavakba ...

  • Hogyan szüntessük meg a szennyvíztartályok és szennyvízülepítők kellemetlen szagát?

  • A HÁZI SZENNYVÍZTISZTÍTÓ kellemetlen szagának MEGSZÜNTETÉSE?

  • Hogyan lehet megfelelően iszaptalanítani a tavat? Hallott már a baktériumokról?

  • Hogyan keltsük életre a tavat a teleltetés után

  • Próbáljon ki két biztos tippet a szennyvíztartály és a szennyvízülepítő karbantartására